zondag 5 april 2020

Nara

Dag 18,  Zondag 5 april 2020, Nara
We nemen de trein naar Nara. Voor deze treinrit kunnen we gebruik maken van onze Japan Railpas. Voor Japanse begrippen een relatief kleine stad met 400.000 inwoners.
Nara is een echte tempelstad maar het grote verschil met andere steden is dat hier overal herten rondlopen. Deze herten hebben het momenteel erg moeilijk omdat er heel weinig toeristen zijn die ze te eten geven. In stalletjes langs de weg kunnen speciale hertenkoeken gekocht worden voor 200 Yen. Ze staan op de drempel van de winkeltjes te wachten op eten.
Maar als er geen toeristen zijn worden er ook geen koeken verkocht en hebben de herten honger.
Na een uur arriveren we op het station van Nara. Een dun windje doet ons gezicht verschralen. Brrrr. We nemen daarom bus.no. 2 naar het Nara Park. Het is maar twee en een halve kilometer dus teruglopen in het zonnetje gaan we zeker doen.
Bij de halte Nara Park stappen we uit na een wenk van de chauffeur dat dit de juiste halte is en we lopen een flink stuk naar de Kasuhataisha Shrine. Een brede grindlaan met aan weerskanten veel, wij denken grafmonumenten maar dat weten we niet zeker. Zoals vele Japanse tempels is deze ook weer het bezoeken waard.








We lopen terug door een uitgestrekt park met uiteraard veel herten en prachtige bomen in de bloesem en komen bij de grote Todai-Ji Tempel die volledig uit hout is opgetrokken. Een schitterend gebouw.

Ondanks een flets zonnetje blijft het koud aanvoelen. De temperatuur komt niet boven de 12 graden en het voelt nog eens een graad of vijf lager aan. Brrrr. Gisteren nog 18 graden. De hoogste tijd om onze lijven op te warmen met een bord pasta. Heerlijk. We hebben Nara wel gezien, nog effe door een prachtig park en nog wat snuffelen in een 100 Yen winkel, en lopen terug naar het station om terug te sporen naar Osaka.




Voordat we naar de uitgang van JR Station lopen gaan we dwars door de grootste traiteur ooit gezien, gewoon effe een kwartiertje kwijlen met hoofdletters. Allemachtig wat een hoop lekkere dingen. Uiteraard kopen we voor vanavond ook een schotel lekkers en dat met sushi is weer een lekkere maaltijd. Voor morgenochtend bruin brood wat heel moeilijk te verkrijgen is. Het is allemaal wit in erge dikke sneetjes. Maar bij de megatraiteur hebben ze alles.
Morgen reizen we door naar Hiroshima. Ook daar schijnt het koud te zijn.

Geen opmerkingen: