zaterdag 4 april 2020

De oudste tempel van Japan

Dag 17, Zaterdag 4 april 2020, Osaka
Een goed hotel met ietwat harde bedden, effe draaien, effe de juiste houding vinden, effe wennen en dan gaat ie wel weer.
Het is anderhalve kilometer lopen naar de Shitennō-ji Tempel. We nemen natuurlijk weer de verkeerde ingang en komen terecht tussen de grafzerken maar er is verderop ook een doorgang naar het tempelcomplex waar de bomen volop in de bloesem staan.  Het is wederom prachtig. Officieel is dit de oudste tempel van Japan maar er zijn uiteraard discussies of dit wel zo is. Het zal wel! Wij genieten van de tempel en de prachtige tuin.








We nemen de metro naar het Osaka Park waar het kasteel staat. Het is een mooi kasteel maar het is wel een replica omdat het originele kasteel is plat gebombardeerd in de twee wereldoorlog. De tuinen eromheen zijn schitterend zeker nu met de Sakura. Het is weekend en dus gaan veel inwoners van Osaka daar joggen en picknicken onder de bomen met de kersenbloesem.





In het voorjaarszonnetje
De temperatuur is inmiddels opgelopen naar 18 graden met een heerlijk zonnetje. Het is lunchtijd dus lopen we terug naar een straat met eethuizen waar we een noodlesoeppie slurpen wan dat mag hier.
Terug met de metro, de Tanimachi Line en stappen uit op halte 25. We lopen op ons gemakkie in het zonnetje naar het hotel. Vanmiddag is gereserveerd voor een lange siësta. Vanavond weer verse sushi van de lopende band in Doromboristreet. Morgen doen we een dagtrip naar Nara.

Geen opmerkingen: