donderdag 16 april 2020

Miserie

Dag 27, woensdag 16 april 2020, Tokyo
Vandaag weer terug naar Bali. Het is half 8 in de ochtend, bagage gepakt en een kilometer te voet naar het metrostation Ichigaya om dan met één overstap naar het vliegveld Haneda te reizen.
Onze vlucht GA875 gaat om 11.45 met een overstap van een dik uur op Jakarta.
Om negen uur zijn we op het vliegveld. We lopen naar de incheckbalie, bijna niemand te zien. Het lijkt wel een spookvliegveld. De dame vraagt al onze documenten: paspoorten, visums en de gezondheidsverklaringen opgemaakt in een ziekenhuis in Tokyo. Alles wordt grondig gecontroleerd en ja hoor het gezondheidscertificaat wordt afgekeurd door de vliegmaatschappij omdat de lichaamstemperatuur er niet op staat vermeld. Op het vliegveld is ook een kliniek en wij zijn daarheen doorverwezen voor het meten van de temperatuur. Maar zo gaat dat dus niet. We worden weer volledig controleert op longen, bloeddruk etc. En er wordt een nieuw certificaat gemaakt. 206 euro (omgerekend) aftikken voor twee certificaten. Onze dag is weer naar de kloten en dan nog naar Bali. Hoe zullen we daar ontvangen worden?
De vlucht naar Jakarta vertrekt een kwartier te laat. Wij maken ons zorgen over de krappe transit. Wij leggen dit voor aan de purser en die bevestigd ons dat ze ons opwachten op Jakarta om de vlucht naar Bali te halen. We arriveren op Jakarta en niemand staat ons op te wachten dus wij en nog drie anderen zo snel mogelijk naar de de gate van vlucht GA 418. Maar we worden tegengehouden want we moeten eerst gecontroleerd worden op hartslag en temperatuur. Ook onze documenten worden weer grondig en zonder haast nagekeken en voorzien van vier stempels. We worden verzocht tien meter verderop te wachten....we zien de bui al hangen en ja hoor vliegtuig naar Bali is net vertrokken.
En daar staan we dan met zijn vijven. Er komt iemand van Garuda naar ons toe die inderdaad bevestigt dat we de vlucht hebben gemist. We lopen met hem mee naar zijn kantoor waar hij een hotel regelt. Na een kwartiertje ontvangen we ook nog een sms van Garuda dat we niet op zijn komen dagen! Over communicatie gesproken! Duidelijk is dat we weer op Indonesische bodem zijn....alles rustig aan en maak je niet druk! Ook de temperatuur is effe wennen...30 graden en zweterig.
We lopen met een dame mee naar een bushalte. Na een kwartier komt de bus van Hotel Prima ons ophalen. Een half uurtje rijden en daar is Hotel Prima. Effe inchecken en naar de kamer. Een prima kamer. Ons wordt ook eten aangeboden in het restaurant. Nasi Goreng....dat is lang geleden!
Tijd om te badderen en te gaan slapen want de bus staat morgen om vijf uur weer klaar. We hebben een vlucht om 07.00 uur naar Bali. En het goede bericht is dat we in huisquarantaine mogen dus hoeven we niet twee weken in een hotel maar of dat werkelijk zo is dat horen we morgen als we aankomen op Bali want daar worden we ook weer grondig gecheckt.
Lege incheckbalies op Airport Haneda Tokyo

Geen opmerkingen: