woensdag 15 april 2020

Handig en veilig

In Japan verzinnen ze van alles om het leven handiger te maken. Maar dat niet alleen, ook de veiligheid staat op een hoog niveau.
Bij regenachtig weer wordt er gefietst met een doorzichtige paraplu voor het zicht. De plu wordt niet vastgehouden dat zou erg gevaarlijk zijn maar wordt geplaatst in in klem op het stuur. Is het weer droog dan wordt de natte paraplu in een houder naast het voorwiel gezet.


Op kruispunten vlakbij scholen worden de kinderen altijd begeleid door “klaarovers”. Deze gebruiken een geel vlaggetje om het verkeer te regelen. Aan een paal van een verkeersbord hangt een bak en als de kinderen op school zijn en de “klaarovers” zijn klaar dan worden de vlaggetjes in de bak teruggeplaats voor de volgende “klaaroveraktie”. Wij denken dat in Nederland deze bakken snel verlost zullen zijn van de vlaggetjes om het maar netjes te schrijven.

Elke bouwplaats is voor de veiligheid volledig afgeschermd. De gehele dag staat er bij de ingang van de bouwplaats een beveiliger om het verkeer te regelen en de voetgangers en fietsers te beschermen. Iedereen die te maken heeft met de bouwplaats draag een helm en beschermende kleding. Veiligheid is een serieuze zaak in Japan.


Geen opmerkingen: