dinsdag 14 april 2020

COVID-19 Documenten

Dag 26, woensdag 15 april 202O, Tokyo
Na een koude nacht wordt het stralend weer tot wel 20 graden met een strakblauwe hemel.
Onze reis door het prachtige Japan zit er bijna op. Morgenochtend vliegen wij met Garuda via Jakarta terug naar Bali. Toeristen mogen Bali niet meer in maar inwoners en residenten met een KITAP Visum zoals wij nog wel. Om toegelaten te worden op Bali, i.v.m. COVID-19, hebben wij een “Health Certification” (gezondheidsverklaring in het Engels) nodig. Een aantal dagen geleden hebben we al een afspraak gemaakt in het NCGM (National Center for Global Health and Medicine) in Tokyo. Vanaf ons appartement is het twintig minuten lopen. We zijn daar keurig opgevangen door Yuco, een goed Engels sprekende vrouw,  die ook met ons de afspraak heeft gemaakt. Na het invullen van een aantal formulieren worden we verzocht de kamer van de arts te betreden. Hij stelt een aantal vragen, controleert de nek, keel en longen en concludeert dat we gezond zijn. Tien minuten later wordt ons het Certifcaat overhandigd. Yuco loopt met ons mee naar de kassier want we moeten uiteraard wel betalen. Ook in Japan gaat alleen de zon op voor “nada”. We krijgen een nummertje en als dat nummertje op een scherm verschijnt dan kunnen we betalen met onze creditcard via een betaalautomaat. De dame van de kassiersbalie heeft ons geholpen om de betaling van 6.468 Yen (56,00 euro) per Certificaat te verrichten. Na anderhalf uur stonden we met het juiste papiertje weer buiten.
Naast deze gezondheidsverklaring moet wij ook bij binnenkomst op Bali een document (Visa Application statement letter for all foreign citizens) overhandigen. Deze verklaring hebben we via een email na ons verzoek ontvangen van de Indonesische Ambassade in Tokyo. Met dit document verklaren wij akkoord te gaan met het eventueel in quarantaine gaan van 14 dagen, onder toezicht van de Indonesische Autoriteiten.
Dus de kans is heel erg groot dat we in een gereserveerd hotel in quarantaine worden geplaatst. We hebben reeds vernomen dat gisteravond bij aankomst op het vliegveld er al 40 mensen in quarantaine zijn geplaatst in een sterrenhotel in Denpasar waarbij de kosten van onderhoud voor rekening komt van de gemeente Denpasar. Wij hebben onze papieren op orde en nu is het afwachten wat er gaat gebeuren. Maar we zitten zeker niet op de quarantaine te wachten dat moge duidelijk zijn.
De rest van de dag doen we weinig omdat niet alleen de musea en veel winkels gesloten zijn maar ook de parken. Dus er valt hier niet veel meer te beleven. We lopen wel naar bakker “Paul” en kopen daar een heerlijk belegd stokbroodje voor de lunch op de kamer. Vanmiddag de koffer herschikken en praktisch inpakken zodat de handbagage minimaal is en dan morgenochtend vroeg met de metro naar het vliegveld Haneda. Bij het on-line inchecken hebben we gezien dat de bezetting van het vliegtuig zeer gering is. Ook worden de stoelenrijen om en om gebruikt zodat er voldoende afstand is tussen de passagiers






Geen opmerkingen: