vrijdag 17 april 2020

Thuis, terug op Bali

Dag 28, vrijdag 17 april 2020, de laatste dag van onze reis.
De wekker gaat, het is kwart over vier in de hele vroege ochtend. Douchen, aankleden en beneden ontbijten. Het ontbijtbuffet is prima verzorgd, Indonesisch en continentaal ontbijt. Om vijf uur vertrekken we met de bus naar de Terminal Binnenlandse vluchten van het vliegveld in Jakarta. Het is heel erg stil. We hoeven niet in te checken want dat heeft de medewerker van Garuda gisteren al gedaan. Nu is het wachten op het vertrek van onze vlucht naar Denpasar (Bali). Tijdens het wachten komen we in gesprek met een vrouw uit Singapore die ook op Bali woont. Zij had geen gezondheidsverklaring en moest in Singapore twee weken in een hotel in quarantaine. Zij vertelde dat hotels aanbiedingen promoten als “Quarantainepakket” inclusief drie maaltijden voor 150,00 euro. Echt te gek voor woorden. De vlucht naar Bali verloopt gladjes. Omdat we gisteren Indonesische reeds zijn binnengekomen via de transitruimte met de juiste documenten worden we nu op Bali alleen gecontroleerd op temperatuur en dat was het en zoals ze gisteren al zeiden: we mogen in huisquarantaine. Koffers van de band en snel naar buiten. Het is ongekend stil.
Onze vriend Jan heeft ons opgehaald van het vliegveld en na drie uurtje waren we weer thuis. En toen na een kwartier stond er drie man, met sjalen voor hun gezicht en helmen op, van de Desa (gemeente) voor de deur. Zij zijn duidelijk getipt dat we weer thuis waren gekomen. Al onze documenten werden gefotografeerd en we kregen te horen dat we ons erf niet mogen verlaten. Morgen komen ze ons halen om naar de Puskesmas (huisartsenpost) te gaan voor een check. Dan mogen we blijkbaar wel weg van huis. Niemand mag ons erf of huis betreden. Ook onze Pembantu (hulp) mag er niet in. Eten en andere boodschappen moeten we maar via vrienden regelen die het dan aan de poort hangen. Wij zijn Wayan en onze vriend Jan zeer dankbaar dat ze dat voor ons willen doen.
Wayan onze Pembantu vertelde dat vorige week iemand was teruggekomen van zijn werk op een cruiseschip. Deze persoon moest ook in thuisquarantaine. Een dag na zijn thuiskomst werd er een groot feest gegeven met o.m. een geslacht varken. Het is duidelijk dat ze ons als buitenlanders anders behandelen als hun eigen volk. Het is geen verrassing, we kennen het hier. Wij houden ons aan de opgelegde regels, het is maar twee weken.
We zijn weer gezond thuis van een prachtige reis en dat is het belangrijkste.
Wij bedanken al onze bloglezers voor het meereizen. Tot de volgende reis en wij gaan verder met schrijven op ons Baliblog: www.tropicaltercio.blogspot.co.id

De aankomsthal buiten, stil en verlaten

Geen opmerkingen: