woensdag 1 april 2020

Kletsnat

Dag 14, 1 april 2020, Kyoto
De vermoeidheid slaat een beetje toe en dat is niet zo gek als we gemiddeld 20.000 stappen per dag maken. Dus lekker uitgeslapen en nog wat geluierd. Het is nog droog maar net toen we deur uitgingen rond half 11 begint het te regenen en dat is niet meer opgehouden. Ondanks het kletsnatte weer hebben we toch wat meer van Kyoto kunnen zien. Een prettige bijkomstigheid is dat op veel plaatsen zoals supermarkten paraplus in een bak staan die iedereen mag gebruiken. Is het droog dan worden ze weer teruggezet en dat kan op een andere plek zijn. Eerst een dagbuskaart opgehaald bij het station en toen uiteraard met de bus naar een halte vlakbij het Nijo Kasteel. Dit volledig houten kasteel heeft twee ringen met een verdedigingsmuur en een gracht. Heel weinig toeristen en veel personeel wachtende op betere tijden. Alhoewel het wel is opengesteld zijn we niet binnen geweest daarvoor moesten we 500 Yen extra betalen bovenop de entree van 630 Yen. Bij alle andere kastelen waar we zijn geweest is dat 500 Yen. Dus is Kyoto relatief duur.











We wandelen door de prachtige tuin en als je dan wat tijd over hebt in de stromende regen dan ga je koikarpers voeren.
Terug naar de bushalte en we pakken bus 201 naar de wijk Shijo. Hier is de overdekte markt Nishiki waar je kan eten wat je maar wilt. Wel goed betalen!


Aan het einde van de tweede hal zijn we bij een restaurantje naar binnen gegaan. De menukaart volledig in het Japan. Bestellen doe je via een tablet die op tafel staat. Er was voor ons niet uit te komen. Veel foto’s en veel Japanse teken. We hebben de hulp ingeroepen van een medewerker maar die brabbelende alleen Japans. Er was geen woord Engels uit hem te trekken. Dus hebben we op hoop van zegen maar iets aangewezen. Alle gerechten zijn een gevulde omelette met rijst met erbij naar keuze zoals diverse soorten sauzen, diverse soorten vlees, diverse soorten vis.....teveel om op te noemen. En dat in vier verschillende maten SS, S, M, L. Wat we besteld hebben was erg lekker maar teveel want we het was een maatje te groot.
Het regent nog steeds. Te nat om nog wat te gaan ondernemen. Terug met bus 206 naar de straat van het appartement.
Morgen onze laatste dag in Kyoto en dan is het hopelijk weer droog.

Geen opmerkingen: