donderdag 2 april 2020

De Kiyomizudera Tempel

Dag 15,  donderdag 2 april 2020.
Onze laatste dag in Kyoto. Ook hier kennen ze het gezegde: “Na regen komt zonneschijn”. Althans dat zei een oude Japanner tegen mij. Maar vanmorgen was daar niets van te merken. Opnieuw met het pluutje uitgeklapt van huis. Maar halverwege de ochtend klaart het toch op en kunnen we de plu weer achterlaten in een bak bij de supermarkt. We nemen de voor ons bekende bus 206 en stappen uit bij de halte Gojozaka, recht tegenover de Kyomizu-Dera Tempel.
We lopen het straatje in omhoog onder de poort door langs de drukbezette enorme begraafplaats en zien daar een prachtige tempel gelegen tussen de bloeiende bomen. We genieten van het uitzicht over een deel van Kyoto.








Na het bewonderen van deze mooie tempel lopen we via een karakeristiek straatje weer terug naar de hoofdstraat. Maar vlak ervoor zien we een leuk restaurantje.....lunchtijd! We worden ontvangen door een heel aardige vrouw. Ze is blij met ons want we zijn de enige gasten, haar klandizie heeft ook zwaar te lijden onder de Coronatoestand. Ze maakt heerlijke Okonomiyaki met ramen (noodels) voor ons klaar.
Heerlijke Okonomiyaki 



Een traditioneel bruidspaar 

Na deze heerlijk maaltijd lopen we recht de wijk Gion in. Deze wijk is bekend om de echte Geisha’s maar die zie je met geluk alleen in de avonduren. Wij wandelen daar en genieten van de leuke smalle straatjes met eethuisjes en barretjes die helaas voor ons pas later op de dag to leven komen.
De wijk Gion
We hebben het gezien hier en stappen weer op de bus. Onze laatste stop in Kyoto zijn de Botanische Tuinen. We lopen langs de rivier onder de bloesem naar de ingang. We zien hier de geweldige Sakura en de Keukenhof van Kyoto die gewoon open is.
De Botanische tuin




De Keukenhof van Kyoto
Dit was voor ons zes dagen Kyoto. Een prachtige stad waar veel valt te zien en te beleven.
Morgen reizen we verder naar OSAKA.

Geen opmerkingen: