dinsdag 31 maart 2020

Reigerwit en Scharlakenrood

Dag 13, dinsdag 31 maart 2020, Himej
Een dagtrip naar het Kasteel van Himeji. Sinds 1983 Werelderfgoed van UNESCO. Dit kasteel behoort samen met die van Matsumoto en Kamumoto tot de bekendste drie van Japan. Het is een van de oudste origineel bewaarde overblijfselen uit de Sengoku periode. Het kasteel wordt ook wel Hakurojo (Witte Reiger-kasteel) genoemd.
Van Kyoto Station naar Himeji Station in 51 minuten met de vrijwel lege Shinkansen.



We komen uit het station en we voelen dat het al een stuk warmer is. Het is lente! Recht voor ons zien we het witte kasteel al liggen. Het lijkt dichtbij maar toch nog een kilometertje lopen. De tuin aan de voorzijde is prachtig, zeker nu er zo weinig toeristen zijn. Sterker nog....het is hartstikke stil. De dranghekken bij de ingang zijn verlaten. Het is ongekend maar dit is het resultaat van de Coroncrisis.


Het kasteel van Himeji

Normaliter met de Sakura ziet het zwart van de mensen. Dit is hoogseizoen voor het kasteel met de vele bomen die vol staan met bloesem. Voor ons is het heerlijk om met zo weinig mensen hier te wandelen. Na een uur hebben we het wel gezien mede doordat we niet binnen  kunnen kijken want het kasteel zelf is gesloten vanwege Corona.
We lopen terug richting het station maar eerst is het tijd voor lunch. We eten een karakteristiek Japans gerecht Okonomyaki (hartige pannenboek). En het is lekker!
Okonomiyaki
We nemen de Shinkansen van 13.05 weer terug naar Kyoto.
Op station Kyoto nemen we de lokale JR trein naar Nara maar we stappen uit op station Inari. Direct tegenover de uitgang ligt de ingang van de Fishima Inari Shrine met de duizenden scharlakenrode Torii. (pilaren) die gedoneerd zijn door families en bedrijven. Het behoort tot de oudeste Shintoistische heiligdommen van Kyoto. Het is een flinke klim tussen en onder de Torii door. Het is een prachtig tempelcomplex waar we een uur heerlijk gewandeld en geklommen hebben. 
Voor vandaag is de pijp leeg.




De ingang van de Fushima Inari-taisha Shrine






Geen opmerkingen: