maandag 30 maart 2020

De Sagano Romantic Train

Dag 12, maandag 30 maart 2020, Kyoto
Het gaat weer een mooie dag worden. We kijken naar buiten en het is droog. Vandaag gaan we naar de wijk Arashiyama. Daar ligt een prachtige wandelroute langs meerdere tempels.  Het is acht uur en we lopen naar het Station Tanbaguchi. Hier stappen we op JR trein naar station Torokko Arashiyama. Op deze trein kunnen we gebruik maken van onze Japan Railpass dus een kaartje kopen hoeft niet.
Als we op het station Torokko uitstappen lopen we naar het naastgelegen station van de Sagano Scenic Railway. We kopen een retourkaartje voor de trein van 09.02. Dit is de eerste trein en nog niet druk. We hebben zitplaatsen in de open wagon. Wel een beetje koud maar het zicht op de bloesem langs de snelstromende rivier is fantastisch. Het is een half uur heen naar Sagano en ook weer een half uur terug naar Arashiyama,
De rit is fantastisch.



Terug op het station lopen we naar de hoofdstraat met veel kleine winkeltjes. Het is hier druk met hoofdzakekijk Japanse toeristen, we zien maar een enkele westerling. We hebben een wandeling van 10 km voor de boeg. Eerst naar het Kimono Park en dan verder naar de Togetsukyo Bridge.
Het Kimonopark is een park van pilaren in kimonostijl die ‘s avonds branden. Het is gebouwd rondom een station van de Keifuku Randen Tramlijn.


Kimono Park

We steken deze over want we zien daar aan de oever van de rivier prachtige bomen in bloei. We lopen weer terug over de brug en gaan links af naar de Tenruyi Tempel en de Bamboogroove. Het pad loopt dwars door een prachtig bos met links en rechts hoge, het zal niet waar zijn, bamboebomen.

Langs de rivier
De Bamboogroove
Het bos uit weer links af naar de Jojakko-ji tempel en dan naar de Saga -Torriimito Preserved Street. Een straat met prachtige in de originele stijl gebouwde huizen. Een rijke buurt gezien de auto’s die voor de deur staan. Een Lamborghini misstaat hier niet. Aan het einde van deze straat ligt de Nenbutsjuji Tempel. We klauteren naar boven en zien een mooie tempel die heel bijzonder is met de vele beelden. Dan volgen nog de mostuin van Giouji en de Adashino Nenbutsji Tempel.
De Otagi Nenbutsuji Tempel 


Beide tempels lopen we voorbij....de tempelvermoeidheid slaat toe. We lopen terug naar het station. Google Maps doet heel vervelend en daardoor maken we een omweg, weliswaar via een Vendingmachine met ijsjes. En och...een paar extra kilometertjes kunnen er ook nog wel bij maar we gaan de benen wel voelen. Dus de hoogste tijd om de trein terug te nemen en naar ons appartement te lopen. Het was weer een prachtige dag. Vanavond eten we pizza, Domino’s zit om de hoek.
Veel meer foto’s zien....klik op de foto met de Olympische ringen, rechtsbovenaan het blog.


Geen opmerkingen: