zondag 29 maart 2020

Het Philosofer’s pad

Dag 11, zondag 29 maart 2020, Kyoto
We worden om zes uur wakker en wat denk je?.....regen....regen....regen. We blijven nog maar een uurtje liggen want met zulk uienweer vroeg op stap is zinloos. Maar ja hoor om half acht is het toch droog geworden.....ontbijten en om half negen wegwezen. Het is behoorlijk fris, een graad of zeven. Een half uur lopen naar het Busticket Service Center op het plein voor de ingang van het treinstation.
We kopen daar een dagpas (600 Yen) voor de Citybus dan kunnen we de gehele dag bussen. Een los ticket per rit kost 230 Yen. Bus no. 100 dat is ie om naar de Ginkakuji Tempel te gaan. Met het busplan in de hand stappen we op de bus. We hebben wel wat tijd nodig om het plan te begrijpen want op het eerste gezicht is Kyoto een buslabyrint maar het valt mee, het is gewoon effe wennen aan al die lijnen, nummers en kleurtjes?
Drie  kwartier dwars door de stad. We zijn er en we zien heel veel bomen in de bloesem. Direct van de bus lopen we het eerste stuk van het Phyloseferspad op. Een wandelpad met links en rechts heel veel bomen in de bloesem. Dit is de echte Sakura. We genieten want het is geweldig. Daarna rechtdoor naar de Ginkakuji Tempel met de prachtige tuin.

De Ginkakuji Tempel



Naar de uitgang en naar links verder het Philosofer’s pad op. Wat is dit een prachtige wandeling. Na een km of vier komen we bij de Nanze-ji Tempel. Een schitterende houten tempel met eromheen ook weer veel bomen in bloei. Geweldig! 
De Nanzen-ji Tempel






Het Philosoferspad


 Het is rond het middaguur en we hebben trek. We nemen bus no. 100 naar een halte in een grote brede winkelstraat. Daar in een restaurantje crispy kip met cashewnoten gegeten, uiteraard met rijst. Lekker! Terug naar de bushalte om de hoek en bus 205 gepakt direct naar de gouden Kinkakuji Tempel. Een plaatje! 
De gouden Kinkakuji Tempel

Het is mooi geweest voor vandaag. Terug met weer bus 205 naar de wijk Shimogyo-ku waar ons appartement is gelegen. Nog effe langs de 7Eleven supermarkt voor wat boodschapjes en deze prachtige dag is gedaan. Het is de gehele dag droog gebleven. Morgen meer Kyoto.

Geen opmerkingen: