zaterdag 28 maart 2020

Drie oranje flappen

Dag 10, naar Kyoto
We zijn deze morgen nog de enige gasten. Na een heerlijke nacht en een zalig ontbijtje, klaargemaakt door de ontzettend vriendelijke ontbijtvrouw, gaan we vandaag naar Kyoto. Geschreven lijkt op Tokyo maar het zal daar heel anders zijn. Na het uitzwaaien hebben we een lange treinreis van 3 1/2 uur voor de boeg.
We treinen van Takayama via Nagoya (overstappen op de Shinkansen) naar Kyoto. Het traject naar Nagoya is prachtig, we genieten van het uitzicht. Om kwart over één zijn we in Kyoto.
Op de tiende verdieping vanuit de stationshal is een Foodcourt waar je op diverse plaatsen Ramen (noodels) kan eten. Wij met de lift naar boven. En ja hoor.....allemaal Ramententjes. Het gerecht tik je aan op de machine met foto, geld in de gleuf, kaartjes eruit en gaan zitten. Even later wordt de kom met ramen voor je gezet. Voor 750 Yen een heerlijke bak vol. De rauwe eieren die je zelf in je bakkie moet tikken zijn gratis.


In Kyoto hebben we voor zes nachten een appartement gehuurd. Het is een dikke kilometer lopen naar App. Oyo Musubi. Via Google maps op het gemakkie naar de straat van het appartement. “Uw bestemming bevindt zich aan de linkerkant”. Maar daar is niks te zien van Oyo. Wij vragen 30 meter terug in de winkel op de hoek. Het meisje herkent het en loopt met ons mee en wijst naar een oranje gordijn maar wij zien geen Oyo aanduiding. We lopen naar binnen en zien achter drie oranje flappen de grote sticker Oyo op de voordeur. Lekker handig! De dame vraagt onze naam maar kan de reservering niet vinden. Wij laten de boeking zien vanaf onze iPad. “Oh” zegt ze, maar dat is niet hier maar een andere Oyo. “Oh joh”......waar dan? Een paar kilometer verderop.















Dus wij weer aan de wandel met behulp van Google Maps....en na een stevig stukkie lopen hebben we het gevonden, Oyo Hotel Musubi Kyoto Shimabaraguchi. Dat Shimabaraguchi was de boosdoener. Het is inmiddels drie uur. De aardige gozert van de receptie is een Duitser (vriendinnetje Japans) die goed de Engelse taal machtig is, dus dat is een voordeel want ons Japans is nog steeds nul en dat zal wel zo blijven. Goedemorgen, bedankt e.d. gaat nog wel. Gelukkig is er Google Translate. De kamer is geregeld. Snel nog even boodschappen doen bij de buurtsuper want het begint te regenen. Hopelijk is het morgen droog als we op stap gaan in Kyoto want er is hier veel te beleven. We stoppen de was in de wasmachine en het is avond.

Geen opmerkingen: