donderdag 26 maart 2020

Nattigheid

Dag 9, Takayama
Gisteravond om de hoek een restaurantje gevonden met heel speciaal eten maar wat we gegeten hebben weten we niet heel precies omdat de menukaart alleen maar in het Japans is. Naast ons zaten twee vrouwen heerlijk te smullen dus hebben we dat ook met handen en voeten besteld. Het ene gerecht De Soba-noodels die kennen we nu wel maar het andere gerecht niet. Maar het smaakte geweldig en daar gaat het om. Elk tafeltje heeft een soort bakplaat en daar worden de gerechten die in de keuken worden bereid, opgelegd zodat je lekker lang kan tafelen zonder dat het koud wordt. En dat met een flinke pils, heerlijk!


Vanmorgen heel langzaam opgestaan en om acht uur aan het ontbijt. We zijn er inmiddels aan gewend... dat Japanse ontbijt met rijst, soep en een stuk vis. Vandaag weer zalm. Het blijft lekker.
De voorspellingen is dat het de gehele dag gaat regenen. We lopen de deur uit om een wandeling te gaan maken langs de tempels van de Higashiyama en het begint inderdaad te regenen. Parapluutjes staan bij de voordeur dat is handig. Ondanks de nattigheid gaan we toch aan de wandel door het oude centrum met veel leuke winkeltjes naar de wandelroute met tempels en veel kerkhoven. De regen valt gestaag.
Bij de tempels is geen toerist te bekennen maar het wandelpad is leuk. Bij alle tempels, hotels en restaurantjes staat een bak met pluutjes voor een ieder te gebruiken en weer terug te plaatsen waar het je uitkomt. Simpelweg is het een paraplurouleersysteem.











 We gaan terug naar het oude centrum want het is zo langzamerhand tijd voor de koffie...met een stuk “cheesecake”. Het blijft regenen dus houden we het na de koffie voor gezien en lopen met een omweg door smalle straatjes terug naar het hotel. De middag houden we dan maar voor de siesta en de hete onse.

Geen opmerkingen: