donderdag 26 maart 2020

De vismarkt

Dag 8, Takayama
We hebben geslapen als roosjes op de heerlijke bedden Kanazawa.We waren er aan toe!  Onze trein naar Takayama vertrekt tegen 09.21 dus hebben we, na opnieuw een heerlijke ontbijtje, nog tijd genoeg om even over de Omicho Fishmarket te lopen. Deze markt ligt aan de overkant op 2 minuten lopen van het hotel. De markt is net geopend. Het is ongekend hoe schoon en hygiënisch Japan is. Ook op deze markt is dit weer duidelijk waarneembaar. De vis en vooral ook heel veel schaaldieren liggen keurig gesorteerd in bakken met ijs afgedekt met glasplaten.
Erg vriendelijke marktmensen


Het zijn dé ingrediënten voor de sushi. Het is een genot om dit allemaal te zien. De mensen zijn enorm vriendelijk als we ons staan te vergapen aan al die lekkere vis. Indonesië en ook andere Aziatische landen kunnen aan deze hygiene een voorbeeld nemen. De prijzen liggen enorm hoog maar dat is evident aan de levensstandaard van Japan. Gekeken door onze roepia-en eurobril is niks goedkoop maar dan ook helemaal niks. Het is een peperduur land maar dat wisten we, geen verrassing. Maar het is wel geweldig om hier te reizen.
We sporen vandaag van Kanazawa met de Shinkansen via Toyama naar Takayama.
Deze treinrit was tot nu toe de mooiste. Vanaf Toyama rijdt de Hida 5 en die heeft grote  panoramische ramen en daardoor een prachtig zicht. We reden dwars door bergen en langs rivieren en dorpen.




We arriveren op Station Takayama. Als wij uitstappen vindt er ook de wisseling van de wacht plaats.

Het is nu nog ca. 500 meter naar de Ryokan Ichinomatsu. Ryokan staat voor kleinschalig hotel Japanse stijl.


Hier altijd schoenen uit en slippers aan. Iedere kamer heeft zijn eigen schoenenkastje. We checken in, drinken een bakkie leut en gaan te voet naar het traditionele dorp Hida no Sato (openluchtmuseum). Onderweg schuiven we bij een restaurantje naar binnen en eten spaghetti carbonara, effe geen rijst of noodels. We kijken een uurtje rond in Hida en dan hebben we het wel gezien.


Een prachtig uitzicht op de Japanse Alpen
Hida no Sato

Het weer vandaag in Takayama is geweldig. 20 graden met een heerlijk voorjaarszonnetje. Het is genieten na de kou van de afgelopen dagen. We lopen terug richting het station, en pasant bezoeken we nog de tempel Hida Kokobunji.
Door de stationshal en de andere kant er weer uit naar onze slaapplek de Ryokan.
We trekken onze kimono aan en duiken de hete onse in om te ontspannen met daarna nog een lekker bakkie koffie. Het was een heerlijke dag met geweldig weer, mooie uitzichten en leuk museum.

Geen opmerkingen: