woensdag 25 maart 2020

Kanazawa

Dag 7, woensdag 25 maart.... Kanazawa
Deze stad staat vooral bekend om de Kenroku-en tuinen maar is er veel meer. Nadat we onze koffers hebben afgegeven in het hotel lopen we in een half uur naar de tuinen. We komen langs het prachtige witte kasteel en slaan links af naar de ingang.
Het is heel mooi vooral nu er al bomen in bloei staan, nog niet allemaal maar wel veel. En mede daarvoor zijn we naar Japan gereisd om de Sakura te beleven. Het is niet druk dus kunnen we rustig kuieren door de tuinen. Een blikvanger is de tweepotige lantaarn Kotojitoro. Maar de keurig gesnoeide bomen en waterpartijen zijn zeker ook de moeite waard.






De tweepotige lantaarn



Als het toch iets drukker wordt hebben wij het gezien. Ondanks het stevige ontbijt hebben we toch wel een beetje trek gekregen, het is inmiddels half twee. We lopen naar Morimori Sushi.  Het is volle bak. We krijgen nummer 103 en sluiten achter aan op het bankje met wachtenden.  Na een 45 minuten mogen we naar binnen en gaan zitten.  Dit is een populair sushirestaurant waar een variëteit van sushis op een lopende band voorbij komt. Wat je wilt eten pak je van de band. De kleur van het schoteltje bepaalt de prijs. Er zijn twaalf kleuren dus twaalf verschillende prijzen. Daarnaast kan je ook via een iPad voor je neus sushi, drank en toetjes naar keuze bestellen. Deze bestelling komt niet via de band maar wordt gegeven door de kok. We hebben heerlijk zitten smullen. Goedkoop is het niet maar wel erg lekker, heel erg vers en ook nog heel bijzonder.




Volgevreten lopen we via de vismarkt, die ten einde is, terug naar het hotel om in te checken. De kamer is prima. Vooral de bedden voelen fantastisch aan. Tijd voor een kleine siesta want voordat het donker wordt gaan we naar de wijk Chaya. Hier wonen de mensen nog in traditionele huizen in smalle straatjes. Het was erg leuk om hier doorheen te wandelen ondanks dat het een beetje was uitgestorven.
Morgen verlaten we Kanazawa en treinen we naar Takayama waar we twee dagen blijven.







Geen opmerkingen: