dinsdag 24 maart 2020

Koude voeten

Dag 7, naar Kanazawa
Het is ons wel duidelijk dat we in de Japanse Alpen zitten. Gisteren in Yamanouchi een pak sneeuw en de afgelopen nacht een temperatuur van min 3. Gisteravond zijn we ondanks de kou toch nog even naar het kasteel gelopen om ‘m verlicht te zien en te kieken. Prachtig!
Het kasteel van Matsumoto

Om goed te kunnen slapen hebben we de verwarming uitgezet maar halverwege de nacht voelde het zo koud dat we toch maar de Japanse pyjama hebben aangetrokken die helaas niet helpt tegen koude voeten, sokken wel.
Het is zeven uur en we ontbijten deze keer in het hotel. Weer zo’n Japans ontbijt met deze keer een geweldig uitzicht. Een stukkie gerookte makreel, een koppie maissoep, een croisantje jam, een witte boterham xs, twee reepjes omelet, drie gehaktballetjes in saus, groene groente overstrooid met sesamzaad, twee knakworstjes en een bakkie granola. En uiteraard koffie of thee en een glas sap. Volgebuikt rolden we 10 meter verderop naar de receptie voor de checkout.


We reizen vandaag naar Kanazawa. Onze lokale trein vertrekt om 08.10 en dan stappen we over in Nagano op de Shinkansen Kagayaki 521(hogesnelheidstrein) naar Kanazawa. Onderweg raast de trein voorbij met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.


Uiteraard arriveert de trein op tijd in station Kanazawa. Het eerste wat ons opvalt is de architectuur van de ingang/uitgang. We gaan te voet naar Hotel Resol Trinity. Het is iets meer dan een kilometer maar dat vinden we niet erg omdat het prachtig voorjaarsweer is. We kunnen om twee uur op de kamer dus gaan we er eerst op uit.....zie het volgende verslag.


Geen opmerkingen: