maandag 6 april 2020

Het Peace Memorial Hiroshima

Dag 17, maandag 6 april 2020, Hiroshima
Vroeg uit de veren vanaf het harde matras. Effe het lijf strekken, douchen, ontbijten en uitchecken. Het is fris buiten...5 graden. We nemen de metro naar Station Osaka. Vier minuutjes met de lokale trein naar het Shinkansen station van Osaka aangeduid als Shin-Osaka. Om 8.04 gaat de “Sakura 547” naar Hiroshima.
We razen met 300 km per uur naar Hiroshima. De Shinkansen gaat zo snel dat onze oren regelmatig dichtklappen alsof we in een vliegtuig zitten dat bezig is om op te stijgen.

In een vrijwel lege Shinkansen naar Hiroshima
Bij  aankomst op het station is het even zoeken maar het is al snel duidelijk welke uitgang we moeten hebben naar het Nest Hotel. Het is een kilometer lopen, dus goed te doen. We checken in en laten onze koffers achter in de “storage room” want we kunnen pas om 14.00 uur op de kamer.
We gaan te voet naar het Peace Memorial Park. Hier staat het monument en het enige overblijfsel van de atoombom de gegooid is op 6 augustus 1945.
Het is erg stil, bijna geen bezoekers maar wel erg indrukwekkend. Dit is een stuk trieste wereldgeschiedenis. Het museum is helaas gesloten wegens Corona. Ook hier is het merkbaar dat het toerisme in Japan volledig plat ligt. We zijn de enige toeristen.
Het enige overblijfsel van het resultaat van de atoombom “Little Boy”.


Een historische plek.
Het Peace Memorial Monument
We verlaten deze historische plek. We slurpen eerst nog wat noodels naar binnen in een heel klein bomvol restaurantje met kantoormensen alvorens we naar het station (2 km) lopen om de Lokale JR trein te nemen naar station Miyajimaguchi. Vanuit hier gaat er een veerboot naar het eiland Miyajima. Hier staat één van Japans fotogeniekste bouwwerken de Itsukushima Shrine. En daar gaan wij voor. Maar we worden teleurgesteld want deze shrine staat wegens renovatie volledig in de steigers.

De Isukushima Shrine in volle glorie (foto van internet)
En zo is de Shrine vandaag....in de steigers.
We lopen wat rond in het verlaten dorp met een prachtige pagode omringt door bloesem. De winkeliers en andere uitbaters staan werkeloos toe te kijken hoe wij weer richting de ferry gaan. Één winkelier hebben we nog blij kunnen maken met het kopen van een softijsje.
De hoogste tijd om terug te gaan naar het hotel. Het was een mooie maar vermoeiende dag. Morgen verder....naar Fukuoka.

Geen opmerkingen: