maandag 6 april 2020

Fukuoka

Dag 18, Dinsdag 7 april 2020
Wat een heerlijke bedden. Gelukkig niet zo hard als in Osaka. Het Nest Hotel is een prima plek in Hiroshima. We verlaten dit hotel met uitzicht op de tram 13 verdiepingen lager.
We nemen de trein om 09.34 naar station Hakata (Fukuoka)

Na een uur suizen met de Shinkansen Hakari komen we aan op het station Hakata. We stellen Google Maps in en lopen naar het geboekte hotel AMA. Het weer is prachtig, milde temperatuur met een zonnetje.  Na een half uur lopen...hè hè we zijn er. De dame van de receptie kijkt in haar computer en komt tot de conclusie dat we bij de verkeerde AMA zitten. Het juiste Hotel AMA is 10 minuten lopen de kant op waar we vandaan komen. Dus weer in de benenwagen. Als we daar komen worden we herkend vanwege het telefoontje van de verkeerde AMA. De koffers daar in de locker want de kamer is pas om 16.00 uur beschikbaar.....zeggen ze....en er op uit naar de oude stad. We eten daar een soeppie en lopen de “Walkingtour”. We komen langs een aantal prachtige tempels zoals de Joten-Ji, de Kushida Shrine, de Shofuku-ji met de grote boedha en de pagode, de Genjuan Temple en de Ryugu-ji.



De ingang van de Ryuguji Tempel


De Kushida Shrine

De grote Boedha van de Tochoji Tempel
De “Five storied” Pagode naast de Tochoji Tempel
Terug naar het hotel, onze kamer is klaar, tijd voor de siësta. Dit is het voor vandaag. Dit was voor ons Fukuoka. Morgen nog verder naar het zuiden.

Geen opmerkingen: