zondag 22 maart 2020

Sneeuwapen

Dag 6, maandag 23 maart..... Nagano-Yamanouchi
Vandaag vervolgen we onze reis van Tokyo via Nagano naar Yudanaka
Heel erg vroeg uit de veren. Eerst met de metro van G18 naar G10 en dan 10 min. lopen naar het grote Tokyo Station. Vanuit hier vertrekken veel Shinkansen, de hoge snelheidstreinen van Japan.
We hebben stoelen gereserveerd voor de Asama 601 die vertrekt om 06.52.
Het traject is 222,4 km en deze Bullettrein doet er over 1 uur en 46 minuten.
Exact op tijd 08.39 arriveren we in Nagano. Nu is het zoeken naar het ticketloket voor Yudanaka. We nemen om 08.51 de Snow Monkey Express naar Station Yudanaka in de plaats Yamanouchi. Een treinrit van 45 minuten. Vanaf het station lopen we 500 meter naar Hotel Housei. De eigenaar staat ons al op te wachten.

De enkele bezienswaardigheden in de stad Nagano laten we links liggen. Vandaag geen tempels en ook geen bezoek aan de Olympische schaatsbaan. Wij hebben bewust gekozen voor een verblijf in Yamanouchi omdat we hier een kleine hike gaan doen naar de sneeuwapen die hier in de bergen leven en nergens anders ter wereld.
De eigenaar brengt ons met veel plezier naar de ingang van het Jigokudani Snow Monkey Park. We stappen in zijn dikke Toyota Prius en in 10 minuten zijn we op de parkeerplaats. Hij komt ons over een paar uur weer ophalen. De hike is maar 1,6 km. En daar zijn ze de sneeuwapen. Jammer dat er geen sneeuw meer ligt. Het is vandaag rond het vriespunt en de dooi is ingezet. Waar de apen vooral om bekend zijn dat ze badderen in de warmwaterbron. Als het erg koud is dan warmen ze zich op in het warme water.
Op de weg terug hebben we ook nog Japanse Serow (Bosgems)gespot.






We rijden weer terug en zien de bergen van de Japanse Alpen getooid met sneeuw liggen. Mijn skikriebels beginnen zich te roeren. In de winter kan je hier skiën tot aan de voordeur. Eenmaal terug in het hotel worden we naar de kamer gebracht. Het is een traditionele Japanse kamer. En een verrassing....een upgrade met een privéonse en morgenochtend een ontbijt. Een onse is een heet natuurbad. Achter een schuifdeur ligt het hete bad al te dampen. We kleden ons om in de kimono en hebben nu echt het gevoel dat we in Japan zijn. Er is ook een gezamenlijk bad maar dan wel mannen en vrouwen gescheiden. Het is heel erg rustig, er zijn maar een paar gasten.


Geen opmerkingen: