zaterdag 21 maart 2020

Mount Fuji

dag 5, zondag 22 maart.... Kawaguchiko
Vroeg uit de veren, kwart voor zes. We gaan vandaag met de bus rondom de meren van Kawaguchiko met uitzicht op de iconische berg Mount Fuji. Maar we beginnen met een stevige wandeling met veel traptreden naar de Chureito Pagode. Als het weer meezit hebben we een mooi uitzicht op de Mt. Fuji.
Dit is de eerste dag dat we de Japan Railpas kunnen gebruiken. Met de metro naar station G15, daar overstappen op de JR trein naar station Shinjuku. Vertrek vanaf spoor 10 om 07.31 met de supermoderne Ltd.Express Fuji Excursion 3. In deze trein zijn de stoelen verdraaibaar in de rijrichting.  Op elk perron is een verwarmde wachtruimte met het enige nadeel dat het een “Quietroom” is. Maakt ook niet uit want men praat toch niet want men is bezig met zijn smartphone. De trein vertrekt uiteraard precies op tijd.



Overal waar we komen is het even zoeken. De Japanse taal maakt het niet gemakkelijker maar als men westerse mensen ziet zoeken dan komt er gelijk iemand van het station naar je toe om te helpen. Ze zijn hier heel erg attent, vriendelijk en behulpzaam, ook in winkels en andere gelegenheden.
We komen aan na een kleine twee uur op het kleine stationnetje van Kawaguchiko. Daar nemen we wel even de tijd om te informeren hoe en wat we kunnen doen. Er zijn drie buslijnen, de rode, de blauwe en de groene. Voordat we het goed in de gaten hebben komt een Duits meisje naar ons toe en geeft ons twee buskaarten die vandaag nog geldig zijn. Ze zijn voor twee dagen geldig maar zij gaan weer terug naar Tokyo. Wij nemen ze graag aan. Maar eerst nemen we de lokale trein naar het dorp Shimoyoshida. Vanuit het nog kleinere station lopen we naar boven naar de Chureito Pagode. Nadat we al die betonnen traptreden hebben overwonnen kunnen we genieten van het uitzicht op de berg. Helaas is het niet kraakhelder met een blauwe ansichtkaartenlucht maar de berg is wel goed zichtbaar. Om 11 uur zijn we weer terug bij het station....de trein is net vertrokken...de volgende is om kwart voor twaalf.








Terug in Kawaguchiko....eerst maar effe eten. Een bak sushi en een broodje kipburger in de supermark 7-Eleven. Met de gratis kaart nemen we de groene bus die langs de meren rijdt. Een rondje van twee uur. De meren Kawagushiko en Saiko zijn mooi maar helaas is de natuur in dit deel van Japan nog niet ontwaakt. Alles is nog wat bruin en staat op het punt groen en fris te worden.

Het is mooi geweest hier en nemen de Express trein weer terug naar Tokyo-Shinjuku. Morgen verlaten we Tokyo, we reizen verder naar Nagano richting de Japanse Alpen.
Let op voor gebruikers van de Japan Railpas. Als er op een traject van een andere maatschappij gereden wordt door een JR trein dan moet je voor dat stuk betalen, niet alleen het ticket maar ook de stoelreservering die bij de JR Pas gratis is. Uit de informatie via de app is dit niet op te maken. Daar kwamen wij vandaag achter bij het reserveren van de terugrit naar Tokyo. Dus hebben we op de heenreis een stuk zwart gereden zonder het te weten. De eerste zeperd is een feit.

Geen opmerkingen: