woensdag 8 april 2020

De Gele en de Rode

Dag 19, woensdag 8 april 2020, Oita
In Fukuoka waren we in AMA Hotels & Resorts Platinum Hakata Gion. Perfect! Een gloednieuw appartement met alles erop en eraan en met twee grote bedden. We hebben prima ruim geslapen maar we gaan er weer vandoor.

Voordat we terug naar Tokyo gaan verblijven we nog twee dagen in Oita, bekend om zijn heetwaterbaden.
Het station Hakata (Fukuoka) is maar 500 meter lopen. We nemen de trein van 09.01 naar Oita en dan zijn we daar om 11.06. En dat is een zekerheid want altijd maar dan ook altijd rijden de treinen op tijd. Ook deze trein is vrijwel leeg. In de prefectuur Fukuoka is opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege de Coronacrisis. Deze oproep geldt voor 7 van de 47 Prefecturen in Japan.


We zijn dus precies om 11.00 uur in Oita. Het weer is fantastisch...20 graden.
Het Hotel 901 zien we al staan met grote letters op de gevel en dat is dus niet ver lopen. Onze kamer is nog schoon dus kunnen we er gelijk op i.p.v. 16.00 uur. We nemen de lift naar verdieping 5 en dat is de rooketage. Wat hangt hier een vieze lucht. We doen de deur van de kamer open en de rookgeur slaat om ons heen. Smerig! We proberen via de receptie een andere niet-roken kamer te verkrijgen maar dat lukt niet omdat het hotel is volgeboekt. Misschien lukt het morgen. We laten de koffers achter en lopen terug naar het station om de lokale trein te pakken naar Yufuin. Daar gaan we op zoek naar Floral Village. Het is een uur treinen met de “Yellow One Man Dieselcar”. Een echte boemel. De rit naar Yufuin is prachtig.
Een ouder model met een houten vloer
Met de “Gele” naar Yufein
We stappen uit in een verlaten Yufuin. De hoofdstraat met de vele winkeltje met allerlei lekkernijen en restaurantjes zijn wel open maar er is niemand binnen. De aanblik is troosteloos. Na een twintig minuten lopen hebben we Floral Village gevonden. Het is veel kleiner als we dachten maar het is wel leuk. Hier zijn de kleine winkeltjes wel gesloten. Geen toerist te bekennen, perfect voor onze foto’s zonder mensen. Ook hier laat Corona zijn sporen achter.





We lopen terug om de trein van kwart over drie terug naar Oita te nemen. In het dorp op een groot veld spelen ouderen het spel Croquet. Leuk om te zien hoe deze mensen plezier maken en zich totaal geen zorgen maken om Corona. We moeten ons haasten want de rode, het broertje van de gele, staat al te wachten.




Met de “Rooie” terug naar Oita
We hebben weer een leuke dag achter de rug. Bij terugkomst In het hotel worden we bij de receptie geroepen want ze hebben een andere kamer. Op de bovenste niet roken verdieping,  top en fris. Wat zullen we lekker slapen zonder rook. Vanavond gaan we zoek naar wellicht sushi. Morgen gaan we naar de Hel van Beppu.

Geen opmerkingen: