donderdag 9 april 2020

De Hel van Beppu

Dag 20, Donderdag 9 april 2020, Beppu
We verblijven in de stad Oita en dat is een kwartiertje treinen van Beppu. In Oita zijn de hotels goedkoper dan in het populaire Beppu omdat hier veel warmwaterbaden zijn. Maar momenteel is het ook hier heel erg stil. De toeristen en dat zijn bijna allemaal Japanners zijn op één hand te tellen.
Geen tempels meer dat is genoeg geweest. Vandaag met de trein van Oita naar Beppu. In de Tourist Information kopen we een dagkaart voor de bus en een entreekaart voor de zeven “hotsprings” die dus de “Hel van Beppu” worden genoemd. 2.700 Yen p.p.
We stappen uit bij de eerste en dat is de Umi Jigoku (Blue Hell) met de prachtige tuin. Daar vlakbij liggen er nog vier te weten:de  Oniishibouzu Jigoku (hete blubber) de Kamado Jigoku (de kookpot-hel), de Oniyama Jigoku met de krokodillen en de groene Shiraike Jigoku met een aquarium.
De goed leesbare borden brengen ons van de éne naar de andere hotspring..

Umi Jigoku








Als we de eerste vijf bezocht hebben stappen we op de bus naar de drie kilometer verderop gelegen Chinoike- en de Tatsumaki Jigoku.
Chinoike Jigoku

De spuitende Tatsumaki
Bij de Tatsumaki moeten we even wachten totdat de geyser gaat spuiten. Dat doet ie om het half uur, 4 tot 7 minuten. We hebben het gezien en nemen aan de overkant de bus terug naar het station van Beppu. Eerst even pasta eten en dan 250 meter lopen naar een Onse om ons lijf een lekker heet bad te geven. Voor 200 Yen pp mogen we in het hete zeer oude bad. Een half uurtje is genoeg en dan terug naar Oita.
Morgen gaan we terug naar Tokyo. Een lange treinreis van 1.240 km voor de boeg maar de Sinkansen gaat erg snel.

Geen opmerkingen: