zaterdag 11 april 2020

Stil op straat

Dag 22, zaterdag 11 april 2020, Kamakura
Dit is de laatste dag dat we onze Japan Railpas kunnen gebruiken. En dat gaan we dan ook doen.
Drie weken geleden waren we in Kamakura om de grote boeddha te zien in de Kotoku-in Tempel. Maar toen was het heel erg druk met weekendtoeristen dus zijn we niet in de tempel geweest. Vandaag zijn we terug geweest. In de trein, op straat en in de stations bijna niemand te zien. In verband met de Coronacrisis heeft de gouverneur van het prefectuur Tokyo een dringende oproep gedaan om zoveel mogelijk binnen te blijven. Er is geen verbod om zich op straat te begeven. Dat niet! We hebben vandaag goed gemerkt dat veel mensen gehoor hebben gegeven aan deze oproep.



Veel kleine winkels en restaurantjes zijn gesloten maar het openbaar vervoer zoals de treinen rijden gewoon strak volgens het schema. Er zijn niet minder treinen en ze zijn ook niet korter maar er zit bijna niemand in. Ook in de lokale treinen weinig passagiers en men zit zover mogelijk uit elkaar en iedereen draagt een mondkapje, ook op straat.
Station Sinagawa
Dus wij naar Kanazawa om alsnog de grote Buddha te bewonderen. Het is ongekend om daar foto’s te kunnen maken zonder mensen erop. Voor ons in dit geval: elk nadeel heeft zijn voordeel.
De mensen van de winkeltjes nemen ruim de tijd om alles aan te vegen want er zijn toch geen klanten.

De grote Boeddha in de Kotoku-in Tempel in Kamakura

Weer terug naar het station om de trein te nemen naar Odawara. Om de dag verder invulling te geven zijn we daar bij het mooie kasteel geweest. Wat een rust...een paar mensen op een bankje en wij de toeristen. Na het nemen van wat kiekjes hebben we het wel gezien en nemen de Shinkansen terug, met één overstap in Shinagawa, naar Station Hinjuku in Tokyo.
Het kasteel van Odawara
Nog een aantal haltes met de lokale JR trein, dan nog 800 meter lopen en we zijn weer terug in ons appartement. Nog effe naar onderen naar de supermarkt voor twee magnetronmaaltijden en het is weer avond.

Geen opmerkingen: