donderdag 19 maart 2020

Opstartproblemen

Dag 2, 20 maart 2020, Tokyo
Miserie 1 kabeltje iPad
We zijn het kabeltje vergeten om foto’s met de SD kaart van de camera naar de iPad te laden. Maar geen man overboord want in Japan hebben ze toch alles wat met elektronica te maken heeft. En de Apple Store is vlakbij een station van de Ginza Metrolijn. We zijn al vroeg in Tokio dus kunnen we om 10.00 uur wel bij Apple zijn. Soepeltjes met de metro, een klein stukje lopen en daar is de store. Helemaal verlaten, deur op slot en niemand te zien....wel een A4 tje op de deur “Tot nader order gesloten”. Ja wat nu? We lopen een fotozaak binnen en vragen het. De jongen legt uit dat op een 10 minuten lopen er een grote electronicamall “Camera BIG” is. Wij daarheen met ons koffertje en rugzakje. Gevonden! Een meisje bij de ingang heeft ons naar de juiste afdeling gebracht en zodoende hebben wij weer zo’n ding kunnen kopen. Probleem opgelost.
Miserie 2 “Hotel”.
We nemen weer de metro en gaan op zoek naar het hotel. Het “Horse Hotel” in de wijk Asakusa Taito hebben wij al vier maanden geleden geboekt. Twee dagen geleden kregen wij bericht via Booking.com dat het hotel is gewijzigd in Hotel Tsukushi. Deze wijziging is na het verstrijken van de gratis annuleren termijn. Maar oké het zal wel goed zijn. Niet dus! Wij daarheen, effe zoeken en gevonden dankzij de rode voordeur die te zien is op de foto. Dit ziet er niet goed uit! Een akelige smalle steile trap naar boven en nog een steilere trap met een draai erin naar de derde verdieping. Kamer nummer 4 gevonden, madre mia wat een kot. Een hele kleine bloedhete zolderkamer zonder toilet en dan ook nog een kogelhard bed en een niet werkende airco. Dit gaan we niet doen! Wij het nummer gebeld van het Horse Hotel in de hoop dat er opgenomen gaat worden. En ja hoor er is geluid aan de andere kant. En ook nog een beetje Engels sprekend en dat is heel wat in Japan. Wij uitgelegd dat we de situatie niet accepteren. Met 10 minuten was hij bij ons. De bagage in zijn auto geladen en naar het Horse Hotel. Een kamer met 6 stapelbedden voor ons samen. Goed geregeld maar hij kon ons niet vertellen waarom we omgeboekt waren naar zijn bloedhete kot in een straat verderop. Ook hier zijn de bedden hard maar we stapelen drie matrasjes op elkaar en zodoende hebben we toch een zacht bedje. 2x 3 = 6. Kamer met douche, toilet, koelkast en kacheltje want de avonden en nachten zijn frisjes.
Miserie 3 Japans stopcontact.
We eten in een gezellig klein restaurant een hotpot met van alles erin. Lekker gegeten. Terug naar de kamer want alle apparatuur is toe aan een oplaadbeurt. We hebben van alles bij ons maar geen verloop voor de Japanse stekker want die pinnetjes zijn weer kleiner dan de Engelse en Hollandse. Pfff...Schoenen en jas aan en naar een grote winkel van Sinkel aan de overkant. En ja hoor ze hebben ‘m. Ook weer opgelost en alles kan opgeladen worden. Deze toch vermoeiende eerste dag gaan we afsluiten met een bezoek aan Senso-Ji tempel. Ondanks de startprobleempjes genieten we al volop van wat we om ons heen zien. Een bijzonder land.





Geen opmerkingen: