vrijdag 20 maart 2020

De eerste bloesem

Dag 3, vrijdag 20 maart....Tokyo
De nacht was fris maar we hebben prima geslapen onder twee dekbedden. Ons ontbijtje hebben we gistermiddag laat al gekocht in de supermarkt. Het is half negen. Tijd om weer op pad te gaan. Er staat een dun windje en de temp is negen graden met een strakblauwe lucht. We lopen naar het metrostation en nemen de gele en de ‘groene lijn naar het grote Yoyogi Park met bij de ingang de Meji Shrine. Dit is het Shinto heiligdom dat is gewijd aan de vergoddelijke geesten van Keizer Meji en zijn vrouw. In dit park brengen de mensen vooral in het weekend de tijd door met picknicken een picknicken. We lopen een stuk het park in maar eerst is er koffie met een taartje. Neem je een taartje dan krijg je een flinke korting op de koffie. Westerse toeristen zijn er nauwelijks, wel Japanners maar het is niet echt druk. We lopen terug naar de metro en daar nemen we de groene en de rode lijn naar de Shinjuku Gyoen National Garden. Een schitterend park waar al een aantal eeuwenoude kersenbomen en andere bomen in bloei staan. We lopen daar rond en eten onze lunch uit de supermarkt op een bankje. In de supermarkten zijn heerlijke luchpakketten te koop. Dit is veel voordeliger dan lunchen in een restaurant. Veel Japanners eten op deze manier. Inmiddels is het al erg druk in het park. Het is vandaag een feestdag, Vernal Equinox Day, en dus gratis entree. Het weer is prachtig 20 graden met zon en een strakblauwe lucht. Veel Japanners komen naar hier om de Sakura (Kersenbloesem) mee  te maken maar het hoogtepunt moet nog komen over één a twee weken. Dan zal het hele park in bloei staan. Hup weer de metro in naar de wijk Harajuka. Je weet niet wat je ziet hier. Mensen kijken is in deze wijk geweldig. De Japanners kennen geen wereldmode. De mode maken ze zelf en ze trekken aan wat ze zelf willen. Ga naar Jakeshita Street en je komt ogen tekort. De gekste kleding en vreterijen kan je hier zien en proeven.
We hebben vandaag veel gelopen en zijn op diverse plekken geweest en we hebben drie peuken en geen afval op straat gezien. Dit land is superschoon en de mensen hebben de discipline dat ze hun afval mee naar huis nemen en het daar in de vuilniszak doen. Op straat zie je nergens vuilnisbakken. Er wordt overal hardnekking geveegd. Alles is superschoon.
We zijn moe en hebben stalpoten en dus gaan we terug met de metro naar de wijk Asakusa waar ons “hotel” is gelegen. Het was weer een prachtige dag. Morgen gaan we met de trein naar Kamakura.
Meer foto’s zien: klik op de foto met de Olympische ringen.











Geen opmerkingen: